Nieuw Zeeland, het Noordereiland

De ferry overtocht van Picton richting Wellington

De startplaats vanaf waar we gaan vertrekken om het Noordereiland te ontdekken is Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland. Deze bereiken we met de ferry, de Interislander, die ons binnen 4 uur laat aanmeren in de haven. Een schitterende boottocht die je door de Marlborough sounds laat varen.

Een prachtige ferrytocht door de Marlborough sounds

Als het weer het toelaat, zorg dat je heerlijk buiten op het observatiedek plaatsneemt om de schitterende natuur nog even in je op te nemen. Je zult niet teleurgesteld worden.

Het begin van de zeestraat tussen het Zuider- en het Noordereiland

Mocht het je niks lijken of is het weer dramatisch te noemen, op de boot is voldoende vertier. Een tweetal barren, een bioscoop, restaurants en een kinderspeelhoek zorgen ervoor dat er voor ieder wat wils is. Tip: Zorg wel dat je op tijd een boeking maakt, want de ferry is vaak vol waardoor je onverwachts misschien een aantal dagen vast zit op dezelfde plek. 

Wellington

Eenmaal aangekomen in Wellington merk je meteen dat je in een grote stad bent. Vanaf een afstandje zie je al de grote gebouwen de hoogte in reiken. Wanneer je voet op land zet zijn daar 4-baans wegen en een druk centrum. Dit is wel even wennen na bijna 3 weken op het Zuidereiland te zijn geweest waar het een stuk minder druk aanvoelde. We kiezen ervoor om de stad te gaan ontdekken in een halve dag en hierna snel verder te reizen om de natuur weer op te zoeken. 

De hoofdstad heeft een aantal hoge gebouwen in de CBD staan

Mount Victoria

We hebben in de ochtend de campervan geparkeerd bij Mount Victoria. Dit is een van de hoogste punten van de stad en je hebt hier een geweldig 360 graden uitzicht over de stad Wellington.

Een prachtig gelegen hoofdstad van dit land

Een prima plek voor een ontbijt dus! De weg ernaartoe is met een redelijk grote campervan best nog een uitdaging. Diverse haarspeldbochten en auto’s die aan weerszijden geparkeerd zijn maken het er zeker niet makkelijker op. Je kan er ook voor kiezen om met de cablecar omhoog te gaan of om een wandeling van een half uurtje te maken om de top te bereiken. 

Op een heldere dag heb je een geweldig uitzicht over de stad

Wellington streetart

Vervolgens een wandeling gemaakt door het centrum van Wellington. Veel restaurants, barretjes en winkels sieren het straatbeeld en het doet gezellig aan. Op veel plekken in de stad zijn gebouwen versierd met streetart.

Toch een stuk aantrekkelijker dit anders echt lelijke gebouw

Veel uiteenlopende soorten kunst is er te bezichtigen zoals een aantal portretten, verschillende diersoorten en echte “Maori” uitingen. Het maakt het straatbeeld zeker een stuk aantrekkelijker. 

Echte kunst in de straten van Wellington

Te Papa Tongarewa national museum

Als laatste hebben we in Wellington nog het Te Papa Tongarewa national museum bezocht. Hier vind je over een 6-tal verdiepingen verschillende kunst en cultuur die je meer te weten laat komen over de oorspronkelijke inwoners van Nieuw Zeeland, de Maori. Het mooie is dat de entree gratis is van dit museum, een mooie meevaller dus! Het is zeker het bezoeken waard als je in Wellington bent. 

Het Tata museum in Wellington

Tongariro National Park

Een rit van zo’n 240 kilometer brengt ons Noordwaarts richting het Tongariro National park. Het park staat bekend omdat het een van de mooiste hiken van de wereld herbergt, namelijk de Tongariro crossing. Een hike van net geen 20K die je door een vulkanisch berglandschap laat trekken met dramatische contrasten. Je passeert valleien, oude lavastromen, kraakheldere kratermeren en aarde waar de stoom letterlijk uit de grond komt. Dit beloofd een schitterende dag te worden, aangezien het weer ons voor de zoveelste dag hier in Nieuw Zeeland goed gezind is. Een graadje of 6 met een strakblauwe lucht, we zijn klaar om zo’n 7 tot 8 uurtjes te hiken.

Deze dag stond ons te wachten

De eerste 5 kilometers van de hike…

De hike begint gemakkelijk, de eerste 4 kilometers zijn redelijk vlak en laten je door een vallei richting Mount Ngauruhoe lopen. Onderweg zie je oude lavastromen die vanaf Mount Tongariro naar beneden zijn gestroomd diep de vallei binnendringen.

Een van de uitzichten tijdens de eerste kilometers van de hike

Een interessante gewaarwording als je het jezelf dan voorsteld dat deze vulkaan nog steeds actief is. Het kan immers zo maar weer gebeuren dat er een eruptie plaatsvindt. De vegetatie aan weerszijden van het pad doen aan als een soort grassoorten en steken mooi af tegen de dorre en soms zwarte grond.

Een rotsachtige omgeving

Elke paar minuten veranderd de omgeving wel en zie je verschillende vergezichten van de bergen. Een prima eerste uurtje wandelen.

Nu begint het wat serieuzer te worden…

Op en gegeven moment, zo’n 300 meter nadat je de Soda Springs bent gepasseerd, begint het echte werk. Vanaf hier ga je een aantal kilometer klimmen en kan het iets zwaarder worden.

Vanaf hier begint het “zwaardere werk”

Persoonlijk vond ik het een makkelijke hike, maar velen liepen toch te puffen en te kreunen. Vanaf hier ga je omhoog richting de South Crater en de Red Crater. Hier heb je prachtige uitzichten op de kraters van de vulkaan. Ik heb zoiets nog nooit gezien en het fascineert me ontzettend hoe mooi de wereld kan zijn. 

Prachtige omgeving met Mount Tongariro op de achtergrond

De Emerald lakes

Je hebt er nu zo’n 9K opzitten ondertussen en het zwaarste deel van de hike is voorbij. Misschien kom je nu wel aan bij het mooiste deel van de hike en dat is wanneer je de laatste serieuze beklimming doet aan het einde van de Red Crater richting de Central Crater. Vanaf hier verschijnen ineens 3 kleurrijke meren in je ooghoeken.

Deze 3 prachtige meren zijn je beloning na zo’n 9K

Elke moment dat je nu aan het afdalen bent is een fotomoment waardig. Elke stap die je maakt lijkt het nog mooier te worden. Nog blauwer dat water, of nog groener zelfs, want de meren hadden 2 totaal verschillende kleuren toen wij er waren.

Heel bijzonder. En achter de meren komt de stoom uit de grond tevoorschijn, iets wat het een bijna buitenaards gevoel geeft. Geniet vooral van dit stukje van de hike en neem de tijd hier, want mooier dan dit wordt het niet.

Je waant je niet op aarde in deze omgeving

Blue lake

Na zo’n 9 kilometer is het (bijna) alleen nog maar afdalen. Het enige echt interessante stukje dat je nog tegenkomt tijdens deze hike is het Blue Lake gelegen bij de North Crater. Een prima stop om nog even te lunchen of te toiletteren, want vanaf hier is het nog slechts zo’n 2 uurtjes afdalen naar het einde van de track bij Ketetahi Road.

Een prima laatste stop

Deze laatste 2 uurtjes downhill hiken zijn zeker niet de mooiste 2 uurtjes van je leven. Tevens zijn ze lang niet meer zo interessant na alle indrukken die je de voorgaande 4 uren hebt opgedaan, het is meer een formaliteit om bij je camper te komen. Al met al was het een fantastische hike en echt de nummer 1 must do van je bezoek aan Nieuw Zeeland. Roy’s Peak in Wanaka komt op een goede tweede plek. 

Het laatste mooie stuk, hierna is het 10K doorlopen naar het einde zonder highlights

Taupo

Op slechts een uurtje rijden van Tongariro national park ligt Taupo. Gelegen aan het Lake Taupo is het een prachtige bestemming om aan te doen na je bezoek aan het national park. Er ligt een prachtige freecamping aan het Lake Taupo, maar zorg wel dat je hier op tijd aankomt. Zelfs half april was deze campsite nog erg vol, laat staan als je in het hoogseizoen hier komt. 

In de vroege morgen was dit het uitzicht

Haku Falls

Gelegen op zo’n 10 kilometer van Taupo liggen de beroemde Haku Falls. Het is het bezoeken zeker waard. Wij waren er erg vroeg in de ochtend waardoor de mist nog niet was opgetrokken.

Haku Falls in de mist

Hierdoor gaf het een magische waas over de gehele omgeving. Er zijn 2 uitkijkpunten welke je ook 2 verschillende views geeft over de Haku Falls. Deze liggen slechts een kilometer uit elkaar waardoor je het goed kan combineren. Als je wil, kan je hier ook nog een boottocht maken of een aantal korte wandelingen doen.

De zon trekt de lucht open, een magisch plaatje

Craters of the moon

Slechts 3 kilometer verder liggen de Crater of the moon. Na het betalen van 8 NZD entree heb je hier toegang tot een loopwaak van ongeveer een uur om door een landschap te lopen waar de stoom uit de aarde komt. Wij hebben vanaf de weg een foto gemaakt waardoor we hetzelfde zagen, alleen niet van zo dichtbij. Aan jullie de keuze.

Craters of the moon

Spa thermal park

Een geweldige, gratis, beleving in het park van Taupo zijn de warmwaterbaden. In het park is een kleine pool te bezoeken waar je heerlijk kan badderen. In door de aarde opgewarmd water waan je jezelf in een sauna-omgeving. Wees wel op tijd in de ochtend, want het kan er erg druk worden. Wij waren er al om 08:00 uur ’s ochtends, waardoor we de baden nog voor onszelf hadden. Een heerlijk begin van de dag!

Gratis badderen in het park

Napier

Next stop: Napier. 2 uurtjes rijden vanaf Lake Taupo over een mooie route door de beboste heuvels. Je bent nu in de wijnregio van het Noordereiland van Nieuw Zeeland. Gerenomeerde wijnhuizen komen hier vandaan en je bezoek is dan ook niet compleet als je niet 1 van deze wijnhuizen gaat bezoeken om een wijnproeverij te doen. Tevens is het stadje Napier de art-deco hoofdstad van Nieuw Zeeland en dat zie je terug in het gehele centrum van dit gezellige stadje. 

Art deco stijl

Het bruisende centrum van dit stadje laat je terug gaan in de tijd. Vele winkels en huizen zijn gebouwd in de art deco stijl en zelfs de straatnaambordjes gaan op in deze stijl. In 1931 was deze stad namelijk getroffen door een aardbeving waardoor de gehele stad herbouwd is.

Verder is er in deze stad ook voldoende te doen en vooral de Marine Parade maakt indruk. Hier vind je onder andere het National Aquarium, buitenbaden, mini-golf, een basketbalveld en een groot BMX/skate park waar jong en oud zijn of haar kunsten laat zien. Genoeg te beleven dus hier.

De oostkust richting Gisborne

Afgelopen nacht hebben we overnacht aan de kust bij Napier en werden verrast in de vroege ochtend met een fantastische zonsopkomst. De lucht was paars gekleurd, en wat later waren er rode en gele tinten te vinden aan de horizon. Een prachtig begin van de dag.

Schitterende kleuren in de ochtend

Vervolgens hebben we de Pacific Coast highway genomen richting Gisborne. Om heel eerlijk te zijn hebben we hier niet veel nieuws gezien en was de route eerder tijdsrovend dan dat het plezier opleverde. Een lange en bochtige weg door de bergen.

Een half uurtje later veranderden de kleuren in rood en geel

Aangekomen in Gisborne viel ons deze plek ook erg tegen waardoor we de volgende ochtend snel hebben besloten om de rest van de oostkust over te slaan en direct koers te zetten richting Rotorua. 

Rotorua

Door dus een stuk te hebben afgesneden hebben we binnen 2 uurtjes Whakatane bereikt. Vanaf hier was het nog iets langer dan anderhalf uur rijden naar Rotorua. Het stadje dat vooral bekend is om haar warmwaterbronnen, geisers en de lucht die stinkt naar rotte eieren. Een bezoek aan Wai-O-Tapu staat bij ons ook op het programma, een plek op zo’n 30 kilometer buiten Rotorua waar je de Lady Knox geiser kan bewonderen.

Een bijzonder landschap nabij Rotorua

Paardenrennen

Maar eerst hebben we een bezoek gebracht aan de paardenrenbaan van Rotorua. Het was 2e Paasdag en de Easter races stonden op het programma deze dag. Wat een geluk, want ik hou wel van een gokje op zijn tijd. Daar komt nog eens bij kijken dat ik nog nooit bij een paardenrenbaan ben geweest en voor een nieuwe beleving sta ik altijd open. Eerst maar eens informeren hoe het in zijn werk gaat en waar we in kunnen zetten. Na 2 minuten waren we op de hoogte en konden we ertegenaan.

Een prachtige ervaring op de paardenrenbaan

Paarden met namen zoals “Fast and Furious”, “Game of Love”, “Duellicious” en “Liquid Inspiration” moesten de overwinning wel gaan binnenslepen voor ons denk je dan. De eerste race verloren we onze inzetten, de tweede race hadden we goed gegokt en pakte zoals verwacht natuurlijk “Liquid Inspiration” de zege. Hoppa! Een prima middagbesteding.

Kuirau park

Nog snel voor het donker wordt een wandeling gemaakt door Kuirau park in het centrum van Rotorua. Hier kan je al kennis maken met de vulkanische activiteit die hier in deze omgeving heerst. De stoom komt hier op diverse plekken letterlijk uit de grond en je wordt omgeven door zogenoemde mudpools en warmwaterbronnen. Je kan zelfs in het park in een heerlijk warm voetenbad plaatsnemen, gratis en voor niks.

1 van de meren in het Kuirau park

Wai-O-Tapu

Maar wil je het echt ervaren dan heb je de keuze om naar 2 parken te gaan. De ene is gelegen is Rotorua zelfs de andere op zo’n 30 kilometer buiten het centrum van Rotorua. Wij kozen voor de laatste, Wai-0-Tapu genaamd, het “Thermal Wonderland” van Rotorua. Het meest kleurrijk en diverse vulkanische park van Nieuw Zeeland. 

Mud Pool

Nog voordat je het park betreed kan je eerste een kijkje nemen bij een grote modderpoel. Door de hitte van de aarde ziet het er hier naar uit of je er een heerlijk modderbad kan nemen, maar vergis je niet. De temperaturen tikken de 100 graden Celsius aan. 

Een lekkere dikke blubber

Lady Knox geiser

Elke dag om 10:15 uur in de ochtend laten ze hier de Lady Knox geiser tot uitbarsten komen. Een leuk gezicht, maar minder spectaculair dan dat het klinkt. Het jammere is dat de natuur hier wordt geholpen om de geiser te laten spuwen. Een leuk foto moment levert het wel op en je ziet wel waar moeder natuur toe in staat is. In het andere park komt de geiser wel tot een natuurlijke eruptie, zo’n 2 keer per uur gemiddeld. 

De Lady Knox geiser

Champagne pool

Met een wandeling van iets meer dan 3 kilometer kan je vervolgens door het park lopen en kom je verschillende natuurlijke landschappen tegen die zich soms erg onrealistisch voordoen. Hier is de Champagne pool een goed voorbeeld van. 

Buitenaardse omgevingen

Oyster Pool

Ook de Oyster Pool is het vermelden waard. De bijzondere kleur, de stoom die er vanaf komt en de omgeving waarin de Oyster Pool zich bevindt maken het total plaatje compleet.

Je zal er toch zo een duik in nemen

Nog een aantal vermeldingen van bizarre plekken

Al met al loop je langs zo’n 25 aangegeven plaatsen met ieder zijn of haar eigen verhaal. Kleuren die variëren van rood tot geel en/of groen maken het een bijzondere omgeving. De stoom die uit de grond komt en de geur die je neusvleugels doen tintelen maken het af. Een bijzondere ervaring.  

Bizarre kleuren
Het kan nog geler/groener

Peninsula Coromandel

We verlaten deze bijzondere plek en rijden een stuk noordwaarts richting het schiereiland Coromandel. Een prachtige kustroute laat je op een rustig tempo de meestal ruige kustlijn zien van dit stukje Nieuw Zeeland. Met slechts zo’n 30 kilometer per uur slakker je door de bergen heen omhoog langs de kust.

Prachtige uitzichten wederom

De route is prachtig en de omgeving laat gelukkig weer wat anders zien dan voorheen. We overnachten in het dorpje Coromandel in het noorden van dit schiereiland zodat we de volgende dag de oostkust kunnen gaan ontdekken.

Hot Water Beach

Aan de oostkust van het peninsula Coromandel ligt een ander bizar fenomeen en dat is Hot Water Beach. Doordat er hier onder het strand een vulkanische warmwaterbron ligt is dit strand bekend om er een gat te graven en te wachten op de getijde veranderingen.

Er zijn genoeg families die een gat graven op het strand

Zo’n 2 uur voor vloed en 2 uur na vloed vullen de gegraven gaten zich namelijk met water dat zo’n 38 graden Celsius is, ideaal om heerlijk in te badderen aan zee. Ben je zelf niet van plan om zo’n gat te graven, het is ook een geweldige plek om gewoon even lekker een verfrissende duik te nemen in de zee.

Koud was het water wel

Northlands

Omdat we onze reis in Auckland eindigen stoppen we hier slechts een paar uurtjes om vervolgens een aantal dagen de Northlands te ontdekken. Het plan is om helemaal naar het noordelijkste puntje te rijden, Cape Reigna. We trekken hier zo’n 4 dagen voor uit. 

Whangarei

De eerste stop die we inlassen in op zo’n anderhalf uur rijden van Auckland is Whangarei. Op slechts een aantal minuten van het centrum liggen hier de watervallen van Whangarei. Een korte wandeling van maximaal een half uurtje laten je alle hoeken van deze 26 meter hoge watervallen zien. Als je toch in de buurt bent is het leuk om even mee te pakken. Tevens liggen ze op de weg om naar de Tutukaka te rijden. 

Whangarei Falls

Tutukaka coast

De Twin coast discovery highway laat je bij Whangarei een mooie loop maken van zo’n 60 kilometer extra. Deze loop leid je naar de Tutukaka kust waar je vele prachtige baaitjes vind waar je kan zwemmen. Wij kozen ervoor om hier een aantal stops in te lassen en van de omgeving te genieten. Tevens hebben we hier onze eerste overnachting doorgebracht aan het strand. Een aantal baaitjes die zeker het bezoeken waard zijn: Whangauma bay, Whale bay en Sandy bay.

Hier hebben we de nacht doorgebracht

Bay of Islands

Zo’n anderhalf uur later passeer je het dorpje Paihia. Vanaf hier bereik je het zeer toeristische Bay of Islands gedeelte van The Northlands. En dit is meteen te merken in dit dorpje. Het is er superdruk en je kan er van alles ondernemen. Helikoptervluchten en boottochten zijn de meest voorkomende dagtrips die hier worden gemaakt. Wij hebben ervoor gekozen om deze drukte te ontlopen en koers te zetten richting het uiterste noorden. Het is overigens wel slim om een aantal stops in te lassen bij de prachtige kustplaatsen die je passeert. Zo stopten wij in Coopers Beach met dit uitzicht.

Coopers Beach, een prima stop voor de lunch

Cape Reinga

Het is een eindje rijden, maar dan kom je ook echt wel op een schitterende plek, Cape Reigna. Vanaf Kaitaia is er een one-way route die je helemaal naar het uiterste noorden brengt.

1 van de uitzichten bij Cape Reigna

De route is het echter meer dan waard. Er ligt een prachtige korte wandeling richting de vuurtoren waar je schitterende uitzichten hebt op de kustlijn.

De vuurtoren van Cape Reigna

Als je wil kan je hier ook een mooie lange hiken langs 90 Mile Beach doen van zo’n 25 kilometer, helaas hadden wij de tijd er niet voor. Neem de tijd om de prachtige omgeving in je op te nemen. 

Het begin van de 25K hiken brengt je langs dit strand

Sand Dunes

Na meer dan 4 weken in Nieuw Zeeland denk je het meeste wel gezien te hebben en denk je niet meer voor verrassingen te komen staan. Niets is minder waar als je op zo’n 15 kilometer van Cape Reigna de Sand Dunes gaat bezoeken. Je waant je hier in een compleet andere omgeving dan dat je gewend bent.

een duin- cq. woestijnlandschap in Nieuw Zeeland

Je denkt zelfs dat je niet eens in Nieuw Zeeland bent, het kan net zo goed Tunesië of Oman zijn waar je bent beland. (Een beetje fantasie moet je er wel voor hebben). Sandboarden is hier een bezigheid die veel mensen bezighoud. Helaas waren wij te laat om zo’n board te huren en hebben we alleen een wandeling gemaakt en genoten van de zonsondergang. 

Blijf wachten totdat de zon ondergaat op deze plek!

Kaitaia Golf club aan 90 Mile Beach

Om de Nieuw Zeelandse golfervaring nog een vervolg te geven heb ik er ook nog voor gekozen om op het Noordereiland 18 holes te spelen. Waar ik op het Zuidereiland tussen de wijnvelden van de Marlborough regio stond te spelen, vlogen de golfballen nu door de lucht op een echte “linksbaan” aan 90 Mile Beach.

Fairways die langs de oceaan lopen

Prachtige holes die langs de zee lopen werden afgewisseld met glooiende holes door het duinlandschap. Een heerlijke baan om op te spelen en dat voor een prijs van 85 NZD inclusief clubhuur.  

Prima greens op de Kaitaia golfclub

Auckland

In totaal staat er nu zo’n 7000 kilometers op de teller van onze campervan. We hebben Auckland bereikt. Een wereldstad met meer dan 1 miljoen inwoners, en dat zie je meteen als je in de buurt komt. In het gehele land hebben we het nergens zo druk gezien als hier. Gek is het ook niet, want in heel Nieuw Zeeland wonen nog geen 5 miljoen mensen. In 2 dagen tijd proberen we wat highlights mee te pakken die deze stad te bieden heeft.

Mount Eden

Voor een uitzicht over de skyline van de stad Auckland moet je naar Mount Eden gaan. Deze niet meer actieve vulkaan geeft je namelijk een prachtig 360 graden uitzicht over de omgeving van deze stad. Een prima wandeling van iets meer dan 30 minuten brengt je naar de top.

1 van de uitzichten op de stad Auckland

CBD van Auckland

Auckland is een prima stad om per voet te ontdekken, alles ligt namelijk best wel dicht bij elkaar. Zo is er in het centrum van de stad genoeg te zien. Vele mooie gebouwen, met als “eyecatcher” de Skytower. Een lange winkelstraat genaamd Queenstreet en diverse pleintjes met gezellige barretjes en restaurants. Je kan je hier gemakkelijk een tweetal dagen vermaken.

De iconische Skytower is het centraal gelegen punt van de CBD van Auckland

De haven van Auckland

Op slechts een kilometer lopen van de CBD van Auckland vind je de haven van Auckland. Echt een must-do als je in deze stad bent, want je kan je even vergapen aan de rijkdom van sommigen op deze aarde. Prachtige jachten liggen hier voor anker en de wandeling door de haven is net zo prachtig als de meeste boten die hier aangemeerd liggen.

De ene boot is nog mooier dan de ander

Tevens is het ook een plek waar vele restaurants en barren zijn gevestigd, velen wel met een iets duurder prijskaartje dan in de rest van de stad. Een drankje doen kan natuurlijk altijd. Je kan je hier met gemak een aantal uren vermaken en mensen kijken.

Flaneren over de boulevard

De botanische tuinen van Auckland

Nog een prima gratis daginvulling die je in Auckland kan ondernemen is het bezoeken van de botanische tuinen. Helaas liggen deze wel ver buiten het centrum, op welgeteld zo’n 25 kilometer. Hierdoor ben je wel afhankelijk van vervoer, het is niet zo dat je er “even heenloopt” zoals het wel doet vermoeden.

Mijn favoriete bomen van Nieuw Zeeland waren hier ook van de partij

Wanneer je van bloemen en planten houd is het zeker een aanrader. Op zo’n 65 hectare grond zijn hier verschillende tuinen aangelegd. Het is een groot park waar vele inwoners en reizigers de zonnige dagen maar al te graag vertoeven.

Zelfs in de herfst was de tuin nog kleurrijk te noemen

De gemiddelde leeftijd van de bezoekers was wel rond de 75 jaar, alhoewel wij deze wel omlaag trokken samen met een aantal kersverse moeders die met hun kroost een wandeling maakten in het park.

Niet alleen bloemen maar ook deze limoenstruiken waren aanwezig

Eindoordeel Nieuw Zeeland

Aan al het moois komt helaas een einde, maar na in totaal 5 weken te hebben mogen rondreizen door dit fantastische land zit ook deze ervaring er weer op. Wat een geweldig land is Nieuw Zeeland, misschien wel de mooiste bestemming tot nu toe.

Zowel het Zuidereiland als het Noordereiland hebben me weten te boeien. Misschien was het Zuidereiland een stuk mooier, maar het Noordereiland heeft ook genoeg te bieden om hier een aantal weken rond te reizen. In totaal hebben we 3 weken op het Zuidereiland doorgebracht en 2 weken op het Noordereiland. Ik denk dat dit een goede mix is qua tijd.

Echte highlights waren toch wel de steden Wanaka en Queenstown op het Zuidereiland. De ligging en de vibe die in deze steden hangt is echt geweldig, ik zou er zo heen verhuizen. De natuur van de Roy’s Peak hike en de uitzichten waren fenomenaal. Mount Cook was prachtig, de zuidelijke steden Dunedin en Invercargill en de walvissen en dolfijnen bij Kaikoura. En dan het spotten van pinguïns vlakbij onze overnachtingsplek aan het strand, wat een ervaring.

Op het Noordeiland steekt de Tongariro crossing er met kop en schouders bovenuit. Maar ook het meest noordelijke puntje van Nieuw Zeeland bij Cape Reigna is het bezoeken waard. Al met al een ervaring en een reis die niemand ons meer afpakt. En het leven in een camper, in 1 woord: Fantastisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *